Over Ons

Het Islamitisch Cultureel Centrum (Moskee El Oumma) is in de jaren negentig door de eerste generatie opgericht.

Voor de gemeenschap is de moskee dé plek om aan hun religieuze verplichtingen te voldoen. Zij kunnen daar terecht om gezamenlijk het gebed te verrichten. Daarnaast vervult de moskee ook een belangrijke en maatschappelijke rol. Er worden verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De activiteiten kunnen onder andere bestaan uit cursussen, gezondheidsvoorlichtingen, ontmoetingen en discussies.

Een brug
De moskee is méér dan alleen een gebedsruimte voor alleen moslims. We streven ernaar om een maatschappelijke partner te zijn voor de buurt. We onderhouden goede contacten met onze directe buren maar ook andere instellingen zoals welzijnsorganisaties, onderzoekers, kerken, politie en de gemeente. De moskee wil ook voor niet-moslims een belangrijke schakel in de buurt zijn. Daarom zijn ook veel van onze maatschappelijke activiteiten gericht op iedereen. Wellicht heeft u hulp nodig met boodschappen doen, een officiële brief schrijven, extra handen nodig tijdens een verhuizing, u in nood zit en behoefte heeft aan hulp; wat het ook is, wij staan u graag te hulp.

Tevens is de moskee puur aangewezen op giften voor het financieel ondersteunen van alle activiteiten en er is op geen enkele wijze financiële of bestuurlijke inmenging van een entiteit uit zowel binnen- of buitenland. Wij zijn afhankelijk van onze achterban en andere donateurs voor het realiseren van onze doelen. Ook het in topvorm houden van de moskee brengt de nodige kosten met zich mee.

Daarom doen wij een beroep op de gemeenschap! Zonder de vrijwillige bijdrages van onze bezoekers, kunnen wij onze doelen niet behalen. Uiteindelijk is dit allemaal ten behoeve van diezelfde bezoekers.
Doneren kan snel en simpel

Wilt u ons steunen en een steentje bijdragen? Maak uw donatie over naar rekeningnummer IBAN: NL 84 ABNA 0627579736 of kies voor onze doneerfunctie!

Indien u vragen heeft, kunt u ons altijd even een e-mail sturen via info@eloumma.nl of een bericht via het contactformulier.